עיצוב בלונים – ניפוח בלון

המפתח לניפוח וסיבוב מוצלח של בלונים מעוצבים הוא שמירה על פרופורציות.  יש להשאיר מספיק נפח לאחר הניפוח
והקשירה עבור הסיבובים בהמשך. כשמסובבים בלון נוצר לחץ שמקטין את השטח שיכול להכיל את האוויר בתוכו. להלן
מספר טיפים שכדאי לקחת בחשבון כשמעצבים בלונים לבעלי חיים:

פרופורציות
כשמנפחים את הבלון, צריך לזכור לשמור על פרופורציות. כל ההוראות בנוגע לעיצוב בעלי חיים מבלונים
מדגישים משהו שאמני עיצוב בלונים מכנים כ"טיפ" (או שפיץ או קצה) –  החלק הלא מנופח של הבלון שנותר לאחר
שקושרים את הבלון כהכנה לסיבוב. התמונה למעלה מראה את החלק הלא מנופח של הבלון.
באופן כללי, ככל שהבלון יותר מורכב לעיצוב כך הוא יכיל יותר מרכיבים, ולכן יש להכין בהתאם מספיק
חלקים לא מנופחים בבלונים בהם נשתמש.
באופן אידיאלי, החלק שהשארתם יתמלא באוויר בדיוק במידה הנכונה לאחר הסיבוב. השארה של אזור
גדול מספיק של בלון לא מנופח יוביל למצב שבו הבלון "מאוזן" לאחר הסיבוב. אם משאירים חלק גדול מדי,
אזי לאחר הסיבובים ישאר אזור לא מנופח שיכער את התוצאה הסופית. אם לדוגמה אתם מעצבים כלב מבלון,
הזנב שלו יכיל חלק שאינו מנופח. מצד שני, אם תשאירו מעט מדי שטח לא מנופח, פשוט לא תצליחו לסיים את
עיצוב הבלון.
גיהוק
לבסוף, טיפ נוסף הוא לגרום לבלון "לגהק" לפני הקשירה. לאחר הניפוח והשארת האזור הלא מנופח, מומלץ לשחרר
קצת אוויר מהבלון או "לגהק" אותו. מספיק להוציא מעט אוויר מתוכו. הבלון יתרכך מעט – מה שיקל על
הסיבוב שלו, יפחית את רמת המתח שלו ויפחית את הסיכוי שהוא יתפוצץ.

עיצוב בלונים ובלונים לאירועים: "עולם הבלונים" – 08-8555955